(video/update) Schimb de replici în Parlament pe tema modificării Constituției. Voronin: „Se numește analfabetism juridic”

(14:00) Schimb de replici în cadrul Parlamentului privind modificarea Constituției, prin introducerea uneireferințe care va spune că „orientarea strategică a Republicii Moldova este integrarea europeană”.

Fostul președinte ,Vladimir Voronin spune că această modificare este o profanare. „Constituția este o listă de lege. Noțiunea de „Integrare Europeană” nu are caracter juridic, dar efecte social-politic. Ceea ce vrei vreți să faceți se numește analfabetism juridic. Da, noi nu am fost niciodată împotrivă față de modernizarea Republicii Moldovei după standardele europene. Dar întrebarea e „Priciom tut Constituția? Trimiterea la Curtea Constituțională e un „pozor” din partea dumneavoastă. Nu știți ce decizii ia CC și cine sunt membrii ei? Și dvs. ne citiți reguli despre CC? Toate deciziile lor trebuie să fie anulate și pe ei de atras la răspundere penală. Iată ce decizie trebuie să fie””. 

(video/update) Schimb de replici în Parlament pe tema modificării Constituției. Voronin: „Se numește analfabetism juridic”
(Foto: UNIMEDIA)

În replică, Andrian Candu a spus că se pot găsi și noțiuni care țin de aspecte politice „Uniunea Europeană se bazează pe fundamente adevărate, care atrag sute de milioane de oameni sub ea”. Președintele Parlamentului a adăugat că acesta este cel mai bun exemplu în toate punctele de vedere. „De ce să nu tindem spre asta? De ce să nu existe fundament clar și în Constituția RM?”, a conchis Candu. 

(12:07) Deputații au introdus pe ordinea de zi un proiect de lege ce prevede majorarea salariilor pentru profesori. Acesta urmează să fie votat în lectura a doua. 

(12:00) Deputații se convoacă într-o nouă ședință parlamentară. Pe ordinea de zi sunt 10 subiecte. UNIMEDIA transmite eveninetul live. 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.