(video) Renato Usatîi la „Rusia 24”: Moldova, transformată într-un centru de atracție pentru grupările criminale organizate internaționale

Renato Usatîi a comentat, în direct, în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune „Rusia 24”, despre reținerea pe teritoriul Federației Ruse a unei grupări criminale implicate în contrabandă de droguri în proporții deosebit de mari din Europa spre Rusia tranzitând teritoriul Moldovei.

„Astăzi, Moldova a devenit un centru de atracție pentru multe grupări criminale internaționale” - a subliniat Renato Usatîi, apoi, corespondentul special al canalului „Rusia 24”, a menţionat că în Moldova: „Vama, structurile de forță sunt concentrate în mâinile unei singure persoane”, făcând referire la liderul PDM, Vladimir Plahotniuc.

 

(video) Renato Usatîi la „Rusia 24”: Moldova, transformată într-un centru de atracție pentru grupările criminale organizate internaționale
(Foto: captură video)

Primarul municipiului Bălți a vorbit despre situația catastrofală din cadrul organelor de drept din Moldova: „Astăzi polițiștii, pe care el [Plahtoniuc] îi plasează la diferite funcții de conducere, sunt persoane concediate anterior pentru contrabandă sau alte infracțiuni. Persoana care ocupă astăzi funcția de procuror general a fost eliberat din serviciu pentru luare de mită”.

Renato Usatîi a subliniat că, în cazul reținerii unei grupări infracționale transnaționale, din partea Moldovei nu au fost alte reacții decât nişte: „Declarații vamale apatice”. Sunt nişte clovni. Ei sunt cu toții complici și „slugi” ale lui Plahotniuc,” - a spus Usatîi. El a subliniat, de asemenea, că: „În Moldova timp de mai mulți ani există o afacere asociată cu traficul de anabolizante, din care se câștigă zeci de milioane de dolari”.

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.