Citește toate știrile la acest subiect

(video) Referendumul privind demiterea lui Dorin Chirtoacă va costa aproape nouă milioane de lei

Organizarea referendumului de demitere a lui Dorin Chirtoacă din funcția de primar al Chișinăului va costa circa 8,9 milioane de lei. Devizul de cheltuieli pentru desfășurarea referendumului a fost aprobat astăzi de către Comisia Electorală Centrală.

Banii vor fi alocați din bugetul de stat.

(video) Referendumul privind demiterea lui Dorin Chirtoacă va costa aproape nouă milioane de lei
(Foto: UNIMEDIA)

Cheltuielile Comisiei Electorale Centrale vor fi în jur de 1 milion de lei și vor cuprinde cheltuieli pentru remunerarea muncii, bunuri și servicii (internet, securizare transport de date, sevricii de telecomunicații și altele).

Se mai prevăd cheltuieli pentru Consiliului Electoral de Circumscripție a Muncicipiului Chișinău și pentru birourile electorale ale secțiilor de votare, care vor fi aproximativ 311 la număr.

CEC-ul urmează să înainteze un demers către Parlament și Guvern care vor examina devizul de cheltuieli. Parlamentul este organul competent de a aloca bani din bugetul de stat pentru referendum, cu acceptul Guvernului.

Proiectul pentru conducerea referendumului a fost propus de către fracțiunea PSRM în Consiliul Municipal și va avea loc pe 19 noiembrie.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.