Citește toate știrile la acest subiect

(video) Platforma DA nu va participa la referendumul de demitere a lui Dorin Chirtoacă: „Acest plebiscit este un joc politicianist”

Președintele PPDA, Andrei Năstase, susține că formațiunea pe care o reprezintă nu va participa la referendumul de demitere a primarului suspendat, Dorin Chirtoacă, care va avea loc pe 19 noiembrie.

Potrivit liderului Platformei DA, această inițiativă nu este altceva decât un joc politicianist, iar soluția cea mai bună pentru deblocarea situației în municipiu ar fi demisia de onoare a lui Chirtoacă.

„Evident primaria Chișinău este la ora actuală obiect de troc al binomului criminal Plahotniuc-Dodon. Ideea de referendum în Chișinău, lansată de societatea civilă și blocată de justiția lui Plahotniuc este astăzi profanată de acesta, de Dodon și Ghimpu și transformată în jocuri politicianiste, în care Platforma Demnitate și Adevăr nu participă.(...) Locuitorii capitalei, fiind bine informați și lucizi, vor decide de sine stătător în ce mod vor acționa: Vor participa sau nu la referendum; Vor vota pro sau contra”, a declarat liderul DA.

Potrivit președintelui PPDA, Andrei Năstase, soluția în această situație ar fi ca primarul suspendat Dorin Chirtoacă să-și dea demisia de onoare.

„Reiterez că soluția cea mai bună pentru deblocarea situației ar fi demisia de onoare a lui Chirtoacă, organizarea unor alegeri libere pe care să și le adjudece un candidat comun al forțelor antioligarhice, pro-europene și reformatoare, cu sprijinul masiv al locuitorilor municipiului”, a conchis Andrei Năstase.

Menționăm că, anterior reprezentanții PL, PAS, PLDM, PUN, PDM și PN au anunțat că vor boicota plebiscitul cu privire la demiterea primarului suspendat Dorin Chirtoacă.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.