Citește toate știrile la acest subiect

(video) Băsescu, despre referendumul de demitere a lui Chirtoacă: Orheiul are un primar condamnat, n-am auzit să fie suspendat și să organizeze un referendum

Ex-președintele României, Traian Băsescu, afirmă că Partidul Unității Naționale va boicota referendumul de demitere a primarului capitalei, Dorin Chirtoacă.

În cadrul unei conferințe de presă susținute astăzi la Chișinău, Băsescu a prezentat exemplul primarului de Orhei, Ilan Shor, care este condamnat, însă în perioada urmăririi penale nu a fost suspendat din funcție și nici nu s-a organizat referendum de demitere a acestuia. 

„Eu mă uit la altceva. Cred că nu greșesc spunând Orhei. Are cumva un primar condamnat? De ce nu s-a aplicat atunci aceeași măsură și acolo și doar lui Chirtoacă i se aplică suspendarea. N-am auzit ca primarul din Orhei să fie suspendat și să se organizeze un referendum, dar pentru Chirtoacă se organizează, iar acuzațiile în ceea ce îl privește pe Chirtoacă sunt convin să nu pot convinge pe nimeni”, a declarat Traian Băsescu.

Mai mult, președintele de onoare al PUN, consideră că dosarele în care este cercetat Dorin Chirtoacă nu prezintă argumente temeinice.

„Povestea cu parcarea, cu denunțul... nici măcar DNA-ul din România nu te pune sub urmărire penală pentru asemenea denunț. Nu susținem referendumul pentru demiterea primarulu”, a mai spus Băsescu.

UNIMEDIA amintește că primarul capitalei Dorin Chirtoacă a fost suspendat din funcție pe perioada anchetei.

Pe 12 septembrie, în cadrul ședinței CMC, cu 26 de voturi pentru și 15 împotrivă, consilierii din au votat pentru desfășurarea referendumului pentru demiterea primarului suspendat al Chișinăului Dorin Chirtoacă.

Ulterior Comisia Electorală Centrală a decis ca referendumul privind demiterea primarului de Chișinău, Dorin Chirtoacă, să se desfășoare pe data de 19 noiembrie curent.

Partidul Liberal a declarat că va boicota referendumul inițiat de socialiști, privind demiterea primarului suspendat al Chișinăului și a îndemnat partidele pro-europene să susțină acest demers.

Mai multe formațiuni politice, precum PAS, PPDA, PLDM, PD, PLR, au anunțat că vor boicota referendumul de demitere a lui Dorin Chirtoacă.

La 25 mai primarul general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, a fost reținut de către ofițerii CNA, iar la 26 mai a fost plasat în arest la domiciliu. Edilul este bănuit de trafic de influenţă, în dosarul parcărilor cu plată în Chișinău.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.