(video) Băsescu: N-aș vrea să fiu părinte de copii în Republica Moldova

Fostul președinte al României și președintele de onoare al Partidului Unității Naționale, Traian Băsescu, a reiterat astăzi poziția sa precum că Republica Moldova se va integra în Uniunea Europeană doar prin unire cu România.

În cadrul unei conferințe de presă susținută la Chișinău, Băsescu a afirmat că nu și-ar dori să fie părinte de copii în Republica Moldova, referindu-se la perspectivele oferite de stat, tinerilor de aici.

„Prioritatea Parlamentului European pentru următorii 10-15 ani este integrarea balcanilor în Uniunea Europeană, or perspectiva de integrare în UE a Republicii Moldova este una singură: prin unire cu România, ceea ce ar însemna și perspectiva prosperității de tip UE, cu plusurile și minusurile ei, și perspectiva securității prin integrare în NATO.

O dată unirea realizată, viitorul copiilor din Republica Moldova va deveni unul clar. N-aș vrea să fiu părinde de copii în Republica Moldova și să mă întreb care este perspectiva lor. Moscova, Bruxellul, Bucureștiul? Este o situație extrem de dificilă pentru părinții copiilor care astăzi se întreabă: „E în regulă, noi suntem aici, într-o zonă gri, ca perspectivă, dar copiii, ce vor face mâine?”. Ori noi, PUN și PMP, vrem să dăm o perspectivă clară generațiilor care vin și actuale”, a declarat Băsescu.

Totodată, dânsul a afirmat că deși salariile României nu sunt comparabile cu cele ale Germaniei, sunt însă mai mari decât salariile din Republica Moldova.

„Perspectiva Republicii Moldova este UE și NATO prin unirea cu România. Avem pensii mici, avem salarii mici, sigur că în România salariile-s mici comparativ cu Germania, dar mult mai mari comparativ cu R. Moldova. Ca să existe salarii și pensii ca-n România, trebuie mai întâi să ne unim”, a conchis fostul președinte al României.

UNIMEDIA menționează că Traian Băsescu se află în aceste zile în Republica Moldova unde se va întâlni cu locuitorii din raioanele Soroca și Ialoveni.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.