Traian Băsescu: „Voronin nu a fost un pro-rus, nu și-ar fi dat țara rușilor, pe când Dodon ar da-o mâine”

Dintre președinții Igor Dodon și Vladimir Voronin, Traian Băsescu l-ar considera pe Voronin "mai patriot", spunând că acesta "nu a fost pro-rus și nu și-ar fi dat țara rușilor". Opinia și-a exprimat-o în cadrul emisiunii "Important" de la TVC21.

Foto: secundatv.ro

"Eu am avut o relație acceptabilă cu președintele Voronin, după care s-a depreciat. Cu președintele Dodon nu am avut nici un fel de relații. Dar, este o deosebire fundamentală între cei doi președinți. Voronin nu a fost un pro-rus, nu și-ar fi dat țara rușilor, pe când Dodon ar da-o mâine. Noroc că nu se grăbește Putin să o ia. Mare deosebire. Voronin era un statalist, cu statul lui, mic, mare, cu probleme lui, n-a acceptat până la urmă Planul Kozak de federalizare a Republicii Moldova. Dodon cred că și mâine ar accepta federalizarea. [...] L-am considerat mult mai patriot pe Voronin, dintre cei doi", a declarat fostul președinte român Traian Băsescu.

Mai mult, Traian Băsescu spune că "doctrina socialistă nu ar fi cea mai rea", dar ar trebui să ne uităm ce înseamnă partid socialist în Uniunea Europeană: "sunt partide cu valori europene, partide care vorbesc de Europa unită, de Europa integrată". Partidul lui Dodon însă, "și-a asumat incorect denumirea de partid socialist. Ei sunt un partid pro-rus și gata".

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.