(sondaj) Cât ar trebui să fie salariul unui angajat, pentru ca acesta să rămână în țară?

Salariul unui angajat ar trebui să fie între cinci și zece mii de lei pentru ca acesta să nu fie nevoit să plece peste hotare, consideră 44,3% din respondenții unui sondaj realizat de „CBS-AXA”, la solicitarea instituției IDIS „Viitorul”.

(sondaj) Cât ar trebui să fie salariul unui angajat, pentru ca acesta să rămână în țară?
(Foto: UNIMEDIA)

Participanții la sondaj au răspuns la întrebarea: "Cât după părerea Dvs. ar trebui să fie salariul unui angajat, pentru ca acesta să nu fie nevoit să plece peste hotare?".

Pentru 31% din respondenți remunerarea angajaților ar trebuie să fie și mai mare, pentru a-i determina să rămână în țară și anume între 10 și 15 mii de lei. 

8,1% din participanți la sondaj consideră că această sumă ar trebui să fie între 15 și 20 de mii de lei. Alți 8,1% din respondenți cred însă că este de ajuns un salariu între trei și cinci mii de lei pentru a determina angajatul să rămână în țară. 

Doar 1,1% din respondenți cred că este suficient un salariu sub 3000 de lei pentru a nu pleca peste hotare.

Chestionarul a fost făcut pe un eșantion de 1 109 persoane în perioada 9 - 20 septembrie curent cu marjă de eroare de plus, minus 2,8%.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.