Renato Usatîi, despre cazul „Borman”: Autorităţile moldoveneşti protejează proprii traficanţi de droguri de urmărirea internaţională

Reţinerea grabnică pentru 30 de zile a grupării specializate în trafic de droguri în frunte cu autoritatea criminală „Borman” se explică prin intenţiile autorităţilor moldoveneşti de a camufla schema controlată de acestea privind livrările de droguri din America Latină prin Europa în Rusia. Despre aceasta a declarat, într-o intervenție,  la postul de televiziune Jurnal TV, preşedintele „Partidului Nostru”, primarul de Bălţi, Renato Usatîi. 

Renato Usatîi, despre cazul „Borman”: Autorităţile moldoveneşti protejează proprii traficanţi de droguri de urmărirea internaţională
(Foto: captură video)

Potrivit lui Usatîi, autoritățile din Moldova nu erau deloc interesată ca „Borman” să ajungă pe mâinile organelor de drept străine care pregăteau reţinerea lui.

„Astfel, protectorii lui „Borman” din conducerea moldovenească au repetat scenariul pe care l-au încercat la reţinerea unei alte autorităţi criminale, Ion Druţă, cunoscut în lumea interlopă ca „Pisateli””, a declarat liderul Partidului Nostru.

În legătură cu aceasta, el a precizat:„La fel s-a întâmplat şi cu Borman. Au văzut că ruşii mâine-poimâine trebuie să-i ia pe toţi, gata, moldovenii au început a lupta”.

Renato Usatîi s-a referit și la informațiile apărute în mijlocul lunii septembrie, precum că serviciile speciale ruseşti au contracarat activitatea unei grupări criminale internaţionale, implicată în livrări de droguri în proporţii deosebit de mari din Europa în Rusia, tranzitând Moldova. Atunci au fost reţinuţi în flagrant un cetăţean al Rusiei şi unul al Moldovei, asupra cărora au fost „găsite şi ridicate cel puţin 31 de kg de substanţe narcotice, valoarea pe piaţă a cărora putea fi de peste 20 de milioane de ruble”. 

„În pofida zarvei informaţionale ridicate, despre acţiunile ulterioare nu se cunoaşte nimic”, a conchis primarul de Bălți.

UNIMEDIA amintește că zilele trecute, Procuratura pentru cauze speciale (PCCOCS), în comun cu ofiţerii Inspectoratului Naţional de Investigaţie (INI), au reținut liderul criminal cunoscut sub numele de „Borman”,Oleg Pruteanu, , și alți trei complici ai săi. Potrivit oamenilor legii, liderii reținuți au obținut venituri de peste un milion de euro din afacerea ilegală.

Potrivit schemei infracționale deconspirate, drogurile (hașiș) erau procurate din Spania, ulterior, membrii organizației criminale le încărcau și le camuflau în diferite mijloace de transport, ca ulterior să fie transportate, prin contrabandă, în Federația Rusă. 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.