Regulamentul privind accesul la piața serviciilor furnizate utilizatorilor de aeroporturi, aprobat de Guvern

Pentru a putea activa pe aeroporturile din țara noastră, prestatorii vor trebui să fie rezidenți ai Republicii Moldova și să dețină un certificat de întreprindere de deservire la sol. Totodată, operatorii aerieni vor avea libertatea de a-și asigura serviciile de handling pe cont propriu.

O nouă Hotărâre de Guvern prevede accesul liber pe piață a prestatorilor de servicii din domeniu.

Regulamentul privind accesul la piața serviciilor furnizate utilizatorilor de aeroporturi, aprobat de Guvern
(Foto: UNIMEDIA)

Noile reglementări se vor aplica pentru aeroporturile ale căror trafic anual este de cel puțin două milioane de pasageri sau 50 000 de tone de marfă.

În categoria serviciilor de handling se includ cele de administrare și supraveghere la sol, asistența pasagerilor, gestionarea bagajelor, mărfurilor și a corespondenței, pregătirea aeronavei pentru decolare și aterizare, precum și asistența acordată pe suprafața de mișcare a navei.

Măsura este prevăzută în Planul național de armonizare a legislației asumat de țara noastră prin semnarea Acordului privind spațiul aerian comun dintre Republica Moldova și statele membre ale Uniunii Europene.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.