PLR: Vom face tot posibilul, inclusiv prin grupul nostru de consilieri, să nu participe la această farsă cu Referendumul

Partidul Liberal Reformator declară că fiind un partid anti-oligarhic, unionist și pro-european, va face tot posibilul, inclusiv prin grupul său de consilieri, dar și îndemnându-și membrii și simpatizanții: „Să nu participe la aceasta farsa impusă a Referendumul de demitere a Primarului General al Municipiului Chișinău”. Declarația a fost expusă într-un comunicat al formațiunii.

PLR: Vom face tot posibilul, inclusiv prin grupul nostru de consilieri, să nu participe la această farsă cu Referendumul
(Foto: plr.md)

Totuși, aceștia au venit și cu unele precizări la situația din capitală:

„1. Atât partida inițiatoare a Referendumului, cât și cea de respingere și boicotare a lui trebuie să conștientizeze pericolul în sine al acțiunii în context strategic geopolitic și să își asume responsabilitățile pentru consecințele lui.

2. Referendumul, așa cum a fost conceput politic și girat instituțional spre executare cu implicarea sistemului judecătoresc corupt și a instituțiilor statului capturate este o acțiune hibrid a Partidului Socialiștilor și a Partidului Democrat de testare a capacității de polarizare a electoratului capitalei în perspectiva alegerilor parlamentare din anul viitor, având drept beneficiare cele două partide con-lucrătoare. Este un joc cinic al cărui obiectiv meschin este preluarea controlului politic și administrativ asupra Municipiului.

3. Partidul Liberal și liderul acestuia, Mihai Ghimpu, poartă întreaga răspundere politică pentru starea deplorabilă în care a ajuns Chișinăul. Asemenea rezultate poate produce numai un partid ostil reformelor interne, în care filtrele analizei critice, a responsabilității funcției în fața colegilor, dar și a cauzei naționale și pro-europene nu funcționează.

4. Hărțuirea în instanțele judecătorești controlate de PD a primarului suspendat Dorin Chirtoacă este nota de plată pe care demnitarul o plătește pentru lipsa lui de perspicacitate și de caracter demonstrate în momente cruciale pentru traiectoria politică a lui și a partidului din care face parte”, se mai spune în declarație.

UNIMEDIA amintește că mai multe formațiuni politice, precum PAS, PPDA, PLDM, PD, PUN, au anunțat că vor boicota referendumul de demitere a lui Dorin Chirtoacă.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.