Ministerul Economiei și Infrastructurii: Circulația pe drumul de ocolire a orașului Ungheni va fi deschisă pe 31 octombrie 2017

Circulația pe drumul de ocolire a orașului Ungheni va fi deschisă pe 31 octombrie 2017, iar segmentele traseului Chișinău – Ungheni, aflate în proces de reabilitare urmează a fi finalizate până la finele primului semestru al anului 2018, anunță Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI), scrie mold-street.com.

Ministerul Economiei și Infrastructurii: Circulația pe drumul de ocolire a orașului Ungheni va fi deschisă pe 31 octombrie 2017
(Foto: mold-street.com)

Potrivit sursei citate, o lună în urmă o inspecţie a Administraţie de Stat a Drumurilor atesta însă că antreprenorul străin OHL ZS (Cehia), contractat pentru construcția centurii de ocolire realizase doar 48,27% din lucrărie de construcție şi a încălcat prevederile acordului, dar şi a unui Plan de Acțiuni.

Altfel spus în două luni, OHL ZS ar urma să realizeze un volum de lucrări ce nu a fost efectuat în decurs de trei ani, ceea ce ar fi un progres remarcabil. 

Cine este de vină pentru compromiterea contractelor

Documentându-se cu starea lucrurilor la cele patru segmente a traseului Chișinău-Ungheni, cu o lungime totală de peste 91,5 kilometri, viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministru al Economiei și Infrastructurii, a constatat că lucrările sunt efectuate cu abateri serioase de la graficile stabilite în contracte, fapt care a dus la compromiterea contractelor respective.

Analizând starea lucrurilor, vicepremierul a constatat că progresul lent în realizarea lucrărilor se datorează termenului îndelungat de elaborare a detaliilor de execuție de către antreprenori, modificărilor în proiectele tehnice din cauza executării necalitative a acestora, neachitarea la timp de către antreprenori a materialelor contractate, etc.

„Cu toate acestea, o parte de vină revine și instituțiilor naționale, implicate la diferite etape în eliberarea licențelor sau autorizațiilor, prezentarea diferitor informații, etc. Pentru a reduce la minim procesul biurocratic și factorul uman secundar, care nu este implicat în proces, să creăm o echipă mobilă de experți, care vor monitoriza și acorda tot suportul necesar antreprenorilor la executarea prevederilor contractuale”, a punctat ministrul Economiei și Infrastructurii.

Lipsesc companiile ce pot efectua lucrările

Octavian Calmîc a mai menționat o altă problemă, care stopează procesul de realizare a contractelor de reabilitare a drumurilor: lipsa companiilor naționale, capabile să ofere servicii de calitate, conform standardelor europene, antreprenorilor principali.

O altă problemă, care tergiversează procesul realizare a contractelor din domeniul drumurilor, în opinia vicepremierului, este atitudinea rezervată finanțatorilor europeni față de țara noastră după cazurile de corupție sau favorizare a unor agenți economici, depistate în ultimii ani.

”La moment, am reușit să restabilim relațiile cu partenerii de dezvoltare, dar mai avem nevoie de timp, ca prin fapte concrete să demonstrăm că putem colabora pe principii moderne, utilizând procese transparente în lucru”, a menționat Octavian Calmîc.

Când vor fi reabilitate celelalte drumuri

În context, vicepremierul a punctat că primul test este deschiderea la 31 octombrie 2017 a circulației pe centura de ocolire a orașului Ungheni, proiect finanțat din grantul Comisiei Europene în valoare de peste 11 milioane de euro. Potrivit ministrului Calmîc, realizarea acestui proiect va scurta cu circa 20 kilometri drumul până la Vama Sculeni și la noul pod peste Prut, proiect preconizat spre realizare în colaborare cu România în zona comunei Zagarancea. Plus la toate, centura va micșora esențial circulația transportului de tranzit prin municipiul Ungheni.

Analizând mersul lucrărilor efectuate de companiile Evrascon din Azrbaidjan (două segmente de drum cu o distanță totală de circa 40 kilometri) și OHL ZS din Cehia (două segmente de circa 50 kilometri), virepemrierul a menționat că pe parcursul ultimelor 30 de zile au fost înregistrate progrese în realizarea lucrărilor, dar sunt necesare eforturi considerabile ca până la perioada rece a anului să fie realizat un volum cât mai mare de lucrări.

„Anul acesta trebuie pregătit terenul pentru sezonul viitor, când până în luna iunie 2018, porțiunile de drum aflate în proces de reabilitare să fie finisate sută la sută. Acesta este un obiectiv comun și el trebuie realizat calitativ și fără rețineri”, a punctat vicepremierul Calmîc.

În scopul impulsionării procesului de realizare a contractelor, în prima decadă a lunii octombrie la Chișinău vor fi organizate consultări a conducerii MEI cu bourd-urile celor două companii, în urma cărora vor fi discutate toate problemele existente, elaborate soluțiile de depășire a acestora și stabiliți termenii exacți de dare în exploatare a fiecărui segment de drum, aflat în proces de reabilitare.

 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.