La Cahul are loc, în premieră, Forumul Profesiilor: „O carieră de succes acasă”

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) organizează, în parteneriat cu Centrul pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri (CEDA), prima ediție a Forumului Profesiilor «O carieră de succes acasă». Evenimentul se desfășoară, pe 6-7 octombrie 2017, la Cahul și este organizat cu suportul Agenției pentru Dezvoltare din Austria (ADA).

La Cahul are loc, în premieră, Forumul Profesiilor: „O carieră de succes acasă”
(Foto: Forumul Profesiilor)

Astfel, în cadrul Forumului, pe 6 octombrie 2017, la Universitatea “Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul va avea loc Masa Rotundă cu genericul “Ghidarea în carieră a tinerilor –  provocări și perspective”. La eveniment vor participa reprezentanți ai instituțiilor educaționale, Direcției Educație Cahul, ai administrației publice locale, agenți economici, ONG-uri, mass-media. Participanții vor împărtăși experiența în domeniul ghidării în carieră și vor discuta acțiuni de perspectivă în domeniul ghidarea în carieră a tinerilor.

De asemenea, pe 7 octombrie 2017, Forumul Regional al Profesiilor va continua la Universitatea “B. P. Hașdeu” cu un eveniment dedicat elevilor din clasele absolvente din Sudul Republicii Moldova, a tinerilor din centrele de excelență și școlile profesionale din regiune. Peste 100 de tineri din Sudul țării vor participa la un training cu oameni de afaceri și profesioniști în construirea carierei. Tinerii vor mai fi implicați în ateliere de lucru privind ghidarea în carieră și vor dezvolta abilități de elaborare a unui CV, de negociere a salariului, de avansare în carieră, etc.

Totodată, în cadrul proiectului a fost editată o broșură pentru tineri, cu slogonalul «Ghidul viitorului angajat: pentru o carieră de succes acasă». Ghidul a fost tipărit într-un tiraj de 1000 de exemplare și conține informații utile despre elaborarea unui CV; lista târgurilor de carieră din Republica Moldova; site-urile de angajare, dar și informații despre locurile de muncă vacante, înregistrate la ANOFM. Broșura este distribuită gratuit participanților la Forumul Profesiilor și poate fi găsită pe situl www.ceda.md.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.