Igor Dodon: „Le mulțumesc celor din corpul preoțesc, care susțin eforturile mele de a proteja valorile familiei tradiționale”

Președintele Igor Dodon a ținut să le mulțumească celor din corpul preoțesc, care au susținut astăzi o conferință de presă în apărarea lui Igor Dodon, după ce acesta a fost găsit vinovat de discriminare împotriva comunității LGBT.

Igor Dodon: „Le mulțumesc celor din corpul preoțesc, care susțin eforturile mele de a proteja valorile familiei tradiționale”
(Foto: președinte.md)

Se pare că șeful statului nu intenționează să țină cont de recomandările Consiliului pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității.

„Nici eu nu pot fi indimidat, nici creștinii noștri, nici religia noastră, nici cei care țin la cultul familiei.(...) Știm să fim toleranți, inclusiv în raport cu minoritățile sexuale, dar fără a accepta să zdruncinăm temeliile pe care stă de veacuri un popor. Familia, morala creștină și tradițiile strămoșești sunt de neprețuit pentru dăinuirea noastră și trebuie să fie prioritare pentru noi”, se arată într-un mesaj postat pe o rețea de socializare de către șeful statului.

Precizăm că, recent, Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității l-a găsit vinovat pe Igor Dodon pentru „instigare la discriminare pe criteriu de orientare sexuală” și i-a recomandat președintelui „să aducă scuze publice pentru afirmațiile discriminatorii și instigatoare la discriminare pe criteriul de orientare”.

Decizia vine după ce comunitatea LGBT a scris o plângere către Consiliu și l-a acuzat pe Igor Dodon de declarații discriminatorii în cadrul unor emisiuni televizate.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.