(foto) Viață în roz și vin rose, la o nouă ediție de „Wine Friendly”. Care au fost descoperirile serii

Au văzut viața în roz la degustația de vinuri albe și rose care a avut loc în incinta localului Embargo din Chișinău. Amici ai vinului, dar și oameni dornici de a descoperi Vinul Moldovei și-au dat întâlnire la un nou eveniment din cadrul campaniei „Wine Friendly”, ediția „La vie en rose!”.

(foto) Viață în roz și vin rose, la o nouă ediție de „Wine Friendly”. Care au fost descoperirile serii
(Foto: Wine of Moldova)

Într-o atmosferă prietenoasă, sommelierul Andrian Digolean i-a condus pe cei prezenți la degustație într-o lume a rose-ului și a vinului alb. Astfel au fost prezentate și savurate mostre de la producătorii locali „Mezalimpe”, „Et Cetera”, „Kara Gani”, „Gogu Winery” și „DAC”.

Seara a început cu degustarea unui Sauvignon Blanc de la „Gogu Winery”. Produs din struguri recoltați manual în anul 2016 de pe podgoriile din sud-estul Moldovei, vinul posedă un gust intens și proaspăt, iar mai mulți amatori au remarcat și ușoare elemente roz în culoare. Degustatorii au putut simți arome bine pronunțate de coacăză roșie și fructe exotice.

Cea de-a doua surpriză a evenimentului a fost un vin sec alb de la vinăria „DAC”, anul producției fiind 2015. Un vin cu nuanțe de alb palid cu reflexii ușor verzui. Domină aromele de citrice și flori de soc. Cei prezenți a identificat note de fructe albe dulci, ceea ce îi oferă vinului un gust dulceag. De asemenea, se fac simțite și câteva note mai discrete de flori de câmp. Nici postgustul fructat și proaspat nu s-a lăsat neremarcat de iubitorii de vin.

Seara în roz a continuat cu un vin de o acididate puternică ceea ce îi dă acestuia coloană vertebrală. Cel de-al treilea vin a fost un Sauvignon Blanc de la „Mezalimpe”, anul producției 2014. Vinul a fost printre favoriții serii.

Printre altele, sommelierul Andrian Digolean a dezvăluit celor prezenți secretele unui vin de calitate și modul de alegerea a acestuia. De asemenea, el a vorbit și despre cum trebuie servit corect vinul și în ce condiții trebuie păstrat.

Meniul a fost completat cu încă un vin rose, de această dată - un Merlot de la vinăria „Kara Gani”. În pahar s-a adunat arome de fructe roșii, precum coacăza neagră și căpșuna, savurate și lăudate de degustatori.

Seara a culminat cu degustarea unui rose din anul 2016, produs de vinăria „Et Cetera”. Cabernet Sauvignon Rosé este un vin sec cu culoare fermecată de căpșună și nuanțe de coacăză roșie. Cei prezenți au putut identifica o aromă fină de grepfrut și coacăză neagră combinate într-un gust echilibrat și elegant cu prospețime plăcută.

Pe parcursul degustației atmosfera s-a degajat, iar participanții s-au implicat activ în  discuție și nu au ezitat să-și exprime părerea vizavi de vinurile degustate. Fiecare și-a ales preferatul, iar cei care au participat pentru prima data la degustația „Wine Friendly”, au spus că vor mai reveni.

„Evenimentul este o frumoasă ocazie de a descoperi vinurile, iar astfel îți descoperi și preferințele în materie de vin. E pentru prima dată când particip la un astfel de eveniment, însă cu siguranță voi mai participa”, a afirmat Eugen, care a venit la degustație împreună cu soția.

De asemenea, evenimentul are și participanți fideli, care nu pierd nicio ocazie de a savura din vinurile de calitate.

„Particip de fiecare dată când am ocazia. Un astfel de eveniment este mai mult decât binevenit în țara noastră pentru că producem vin de calitate, însă despre care cunoaștem foarte puține. „Wine Friendly” asta și face, cultivă consumul corect al vinului și ne ajută să descoperim vinurile cu care, ulterior, ne putem mândri”, spune Roman.

Campania „Wine Friendly”, ediția „La vie en rose!” este organizată de Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV), cu susținerea partenerului său strategic, Proiectul de Competitivitate din Moldova  și se va încheia în luna iulie.

Distincția „Wine Friendly ” este oferită de Oficiul Național al Viei și Vinului și partenerul său strategic, Proiectul de Competitivitate din Moldova (finanțat de USAID și Guvernul Suediei), celor mai bune restaurante din țară, care, în urma unui proces riguros de selecție, evaluare și perfecționare profesională, primesc Acreditarea de Calitate în Servirea Vinului. Procesul de acreditare a localurilor se desfășoară în conformitate cu standardele de calitate în domeniul serviciului de vinuri, sub egida Asociației Europene a Somelierilor.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.