(foto) Teatrul „Satiricus Ion Luca Caragiale” invită la spectacol. Vezi repertoriul acestei săptămâni

Teatrul „Satiricus Ion Luca Caragiale” din Chișinău invită în acest sfâștit de săptămână toți iubitorii de artă la spectacol. Astfel, în perioada 7-9 octombrie, pe scena teatrului se va juca:

(foto) Teatrul „Satiricus Ion Luca Caragiale” invită la spectacol. Vezi repertoriul acestei săptămâni
(Foto: afisha.md)

Vineri 6 octombrie: O noapte furtunoasă de Ion Luca Caragialeînceputul la ora 18.00, durata 1h 40 min. Cu acest spectacol trupa Satiricus finalizează proiectul ei teatral (al regizorului Sandu Grecu, în primul rând) cel mai ambiţios – Integrala Caragiale. Este o reuşită, cum sunt şi celelalte montări ale pieselor caragialene, consemnate deja în presa vremii de cronicarii şi criticii de teatru de la Chişinău şi din România.

Sâmbătă 7 octombrie:  Hoțul de Dario Fo,  începutul la ora 18.00, durata 1h 40 min.  Un hoț intră noaptea într-un apartament bogat. El este atât de sigur că proprietarii și-au părăsit cuibușorulpentru mult timp, încât operează printre obiectele de lux aflate în locuință fără grabă, foarte lejer, reușind chiar, pe parcurs, să se certe cu soția sa la telefon. Locuința pe care și-a propus să o prade el o numește, cu nonșalanță și umor, "locul său de muncă". Însă iată că proprietarii apartamentului, ambii implicați în relații de amor extraconjugale, intenționează să folosească în noaptea respectivă,  în secret unul față de altul, acest cuibușor de nebunii rămas gol, pentru întâlnirile lor amoroase. Astfel, continuând tradiția  spectacolelor de teatru genIncantesimo sau Pasiuni în stil italian, autorii spectacolului invită spectatorii să devină martorii și complicii celor mai incredibile situații. Acțiunea precipitată, intriga surprinzătoare, umorul spumos ce se degajă din replicile personajelor, foarte vii și bine individualizate, le permit actorilor să joace cu cea mai mare poftă, să improvizeze, să-și demonstreze din plin măiestria. Iar publicului – să se distreze la maxim! 

Duminică 8 octombrie: Banii, banii sau borsetka de Ray Cooney începutul la ora 18.00, durata 1h 40 min. De când lumea și pământul, omul a fost obsedat de bani. Banul e ochiul dracului, se zice în popor. Acest ochi te urmărește pretutindeni… Sau poate tu îl urmărești? În noul spectacol de comedie de la Teatrul Național „Satiricus I.L. Caragiale”, ambele aspecte  ale binomului om-ban sunt reale. Omul caută bani și banii îl caută pe om. Cum? Foarte simplu! Găsește omul o geantă cu bani – o borsetkă, vorba politicianului moldovean! – și nu știe cum să-i posede cu adevărat, pentru că banii nu se tăvălesc așa, pur și simplu, în drum; și apoi, unde-s banii acolo-i și mafia, teroriștii!... Până la urmă omul nu-i bucuros de norocul său și nici nu mai știe cum să scape de borsetkă… Să râzi și să plângi! Nu, publicul nu are de ce să plângă! El râde și se veselești din toată inima – e atât de bine și plăcut când nu tu ești pățitul!

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.