(foto) O nouă seară în nuanțe de rosé în campania „Wine Friendly”: Cinci vinuri perfect selectate au fost degustate la Casa della Reggenza

Campania „Wine Friendly” a continuat cu un nou eveniment desfășurat în localul Casa della Reggenza din capitală. Oaspeții au avut ocazia să deguste cinci feluri de vinuri perefecte pentru serile toride de vară  – un spumant, un vin alb, un vin  rosé , un vin roșu, dar și un vin fortificat.

(foto) O nouă seară în nuanțe de rosé  în campania „Wine Friendly”: Cinci vinuri perfect selectate au fost degustate la Casa della Reggenza
(Foto: Wine of Moldova)

Cei prezenți au rămas plăcut impresionați de prezentarea somelierului Andrei Țurcanu, dar și vinurile alese.

Primul vin degustat a fost spumant Rosé de la Dor. Somelierul a punctat diferența dintre vinul spumant și cel spumos, menționând că un spumant va conține mereu CO2 obținut în procesul fermentării, în timp ce vinul spumos, are CO2 adăugat.

Seara „Wine Friendly”  a continuat cu un  Rosé de la vinăria Etcetera, cu o concentrație de alcool de 13%, care s-a evidențiat prin aromă, robusteșe și nuanțele fructate.

Cel de-al treilea vin a fost un Sauvignon Blanc de la Mezalimpe , un vin alb cu 12 la sută alcool, ușor de consumat și perfect pentru o seară romantică pe malul unui lac.

Oaspeții au apreciat perfecta combinație dintre bucatele pregătite de bucătarii localului Casa della Reggenza și vinurile prezentate.

Al patrulea vin a fost un vin roșu de la vinăria Agrici, produs printr-un cupaj de Fetească Neagră și Cabernet Sauvignon -  o combinație interesantă care promite multe.

O efervescență cu caracter, arome proaspete și gust plin – Armonios (Heres) – Ialoveni, ultimul vin prezentat. Un produs vinicol din anul 1994, cu o aromă de divin, care a încheiat o seară perfectă „Wine Friendly”.

Distincția „Wine Friendly” este oferită de Oficiul Național al Viei și Vinului și partenerul său strategic, Proiectul de Competitivitate din Moldova (finanțat de USAID și Guvernul Suediei), celor mai bune restaurante din țară, care, în urma unui proces riguros de selecție, evaluare și perfecționare profesională, primesc Acreditarea de Calitate în Servirea Vinului. Procesul de acreditare a localurilor se desfășoară în conformitate cu standardele de calitate în domeniul serviciului de vinuri, sub egida Asociației Europene a Somelierilor.

Urmărește „Wine Friendly” pe  pagina de Facebook „Wine of Moldova”, pentru a te înscrie la unul din masterclass-urile organizate în cadrul campaniei și a deprinde cultura consumului conștient al vinului de calitate!

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.