(foto) Ilan Șor, în vizită la Parlamentul European: „Le-am prezentat europarlamentarilor dovezi privind abuzurile la care sunt supus în RM”

Președintele partidului ȘOR, primarul de Orhei, Ilan Șor, care a fost condamnat acum trei luni pentru furtul din sistemul bancar, a efectuat o vizită oficială la Parlamentul European, informează serviciul de presă al formațiunii.

(foto) Ilan Șor, în vizită la Parlamentul European: „Le-am prezentat europarlamentarilor dovezi privind abuzurile la care sunt supus în RM”
(Foto: Partidul ȘOR)

Potrivit comunicatului, Ilan ŞOR s-ar fi întâlnit cu peste 20 de deputați ai Legislativului UE, care ar fi manifestat un interes în discuțiile axate pe cazul furtul miliardului.

„Europarlamentarii s-au arătat îngrijorați de constrângerile și încălcările sesizate în raport cu Ilan ȘOR, exprimând sprijinul și suportul în asigurarea unui proces echitabil. Ilan ȘOR le-a prezentat europarlamentarilor dovezi privind abuzurile la care este supus în Republica Moldova, faptul ca în dosarele în care este investigat se fac presiuni asupra justiției din partea unor partide, dar și a unor pretinse ONG-uri și instituții media, care în realitate au beneficiat de frauda din sistemul bancar și ar trebui sa răspundă în fața legii, dar acum caută să-și șteargă urmele prin campanii de manipulare și presiuni asupra justiției”, se arată în comunicatul de presă.

Reprezentanții partidului ȘOR mai menționează că europarlamenarii ar fi manifestat interes față de reformele și proiectele sociale destinate cetățenilor Republicii Moldova și implementate de fracțiunea pe care o reprezintă Ilan Șor.

„Un subiect discutat cu deputații europeni a fost reformele de dezvoltare a orașului Orhei, progresele obținute de Ilan ȘOR în funcția de primar, precum și  programul politic al partidului privind dezvoltarea regională a Republicii Moldova”

Vizita a fost aprobată de instanța de judecată, după mai multe invitații adresate lui Ilan ȘOR de către deputații europeni, precizează reprezentanții serviciului de presă al formațiunii.

UNIMEDIA precizează că, primarul de Orhei, Ilan Shor, a fost reținut la 22 iunie 2016 și trimis în judecată într-un dosar legat de delapidările de la BEM. Ilan Shor mai este cercetat penal pentru spălare de bani și delapidări în proporții deosebit de mari. Acesta din urmă neagă orice implicare și se declară nevinovat.

 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.