(doc) Parlamentul a decis formarea unui grup de lucru pentru crearea proiectului de lege cu privire la modificarea Constituției

Parlamentul a adoptat astăzi un proiect de hotărâre privind crearea unui grup de lucru pentru elaborarea proiectului de lege cu privire la modificarea și completarea Constituției Republicii Moldova, prin introducerea uneireferințe care va spune că „orientarea strategică a Republicii Moldova este integrarea europeană”.

(doc) Parlamentul a decis formarea unui grup de lucru pentru crearea proiectului de lege cu privire la modificarea Constituției

În grupul de lucru de lucru vor face parte deputați, constituționaliști și experți în politica externă a Republicii Moldova.

Dintre deputați vor face parte Sergiu Sîrbu și Raisa Apolschi din partea PD și Mihaela Spătaru și Eugen Carpov din partea grupului PPEM.

La acest proiect au avut loc mai multe schimburi de replici dintre deputați.

Tudor Deliu a propus un amendament la acest proiect de lege privind modificarea articolului din Constituție ce prevede că limba de stat să fie „Limba Română”, dar nu „Limba Moldovenească”. 

UNIMEDIA amintește că Partidul Democrat au propus modificarea Constituției prin introducerea uneireferințe care va spune că „orientarea strategică a Republicii Moldova este integrarea europeană”.

„Ne dorim ca toată lumea să înțeleagă clar că direcția pe care mergem este integrarea europeană, iar toate instituțiile statului să acționeze în această direcție, indiferent de schimbările politice sau de interesele unor sau alte persoane”, a menționat Plahotniuc.

Dânsul a mai afirmat că inițiativa pornește de la o hotărâre a Curții Constituționale din 9 septembrie 2014, când Înalta Curte a constatat că orientarea spre spațiul valoric democratic european este un element definitoriu al identității constituționale al Republicii Moldova.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.