(doc) Oficiul Republican al Dreptului de Autor: „TV8 nu a achitat remunerația pentru valorificarea drepturilor de autor și conexe”

Asociația Obștească Oficiul Republican al Dreptului de Autor (ORDA) și Asociația Obștească Națională "Copyright" dezmint informația precum că "Analitic Media Grup", deținător al postului TV8, ar fi achitat remunerații pentru valorificarea drepturilor de autor și conexe în beneficiul ORDA și AN "Copyright".

Mai mult, asociațiile consideră acțiunile CCA corecte.

(doc) Oficiul Republican al Dreptului de Autor:  „TV8 nu a achitat remunerația pentru valorificarea drepturilor de autor și conexe”
(Foto: tv8.md)

"Declarăm că în anul 2017 nu a fost obținută nicio licență din partea SA "Analitic Media Grup", deținător al postului TV7/TV8 și nu fost achitată nicio remunerație pentru membrii acestora", se anunță într-un comunicat.

"Despre faptul că suntem singurele asociații cu drept de eliberare a licențelor li s-a comunicat de nenumărate ori și deci argumentul că ar fi obținut această licență și activează legal este unul neadevărat și se aduce în fața societății doar cu scopul de a induce în eroare și a manipula opinia publică", mai scriu asociațiile.

Totodată, asociațiile spun că "licența de emisie eliberată de CCA pentru SA "Analitic Media Grup" prevede expres că titularul licenței este obligat să respecte Legea privind dreptul de autor și conexe, obligație care poate fi realizată doar prin achitarea remunerației pentru valorificarea operelor de autor și conexe". 

Asociațiile critică și faptul că nu ar fi fost invitați să își exprime opinia în cadrul emisiunii moderate de Natalia Morari, unde s-a discutat acest subiect.

Recent, Consiliul Coordonator al Audiovizualului a respins examinarea cererii de cesiune a licenței postului de televiziune TV8 din proprietatea „Analitic Media Grup” S.A. către Asociația Obștească „Media Alternativa”. Decizia ar fi fost luată după ce compania Content Media a solicitat ca procesul de cesiune să fie finalizat după ce acesta își va soluționa litigiul existent cu Analitic Media Grup, informează tv8.md.

Mai multe organizații neguvernamentale de media și-au exprimat îngrijorarea față de "tergiversarea vădit intenționată" de către Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) a cesionării licenței de emisie a TV8 către organizația neguvernamentală "Media Alternativa".

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.