(doc) „Deja e mai bine”: Parlamentul a majorat salariile a 120 de mii de bugetari cu 10%

Salariile de funcție a angajaților din sectorul bugetar, salarizați în baza Rețelei tarifare unice, vor fi majorate cu 10 %. Proiectul de lege a fost aprobat astăzi în a doua lectură în Parlament.

(doc) „Deja e mai bine”: Parlamentul a majorat salariile a 120 de mii de bugetari cu 10%
(Foto: simbol)

Conform proiectului, de majorare vor beneficia peste 120 mii de angajați din instituțiile de învățământ, cultură și artă, medico-sanitare și asistență socială, cultură fizică și sport, sfera științei și inovării. De asemenea, se vor mări și salariile militarilor, polițiștilor și ale altor angajați din organele apărării naționale, securității statului și ordinii publice.

Majorarea va fi aplicată în două etape, pentru angajații instituțiilor de învățământ, inclusiv a școlilor sportive, începând cu luna septembrie a.c., iar pentru salariații din alte domenii de activitate – din 1 ianuarie 2018. Costul total al majorărilor constituie circa 337 milioane de lei pentru un an.

Măsura este prevăzută în Programul de activitate al Guvernului 2016 - 2018 și are ca obiectiv sporirea protecției sociale a salariaților cu remunerare mică din sectorul bugetar. 

În cadrul acestui proiect de lege, Mihai Ghimpu a încercat să introducă un amendament care prevede majorarea salariilor cu 50%, dar nu cu 10% cum se prevedea inițial. 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.