Citește toate știrile la acest subiect

(doc) Apelul PL către chișinăuieni și partidele pro-europene referitor la boicotarea referendumului de demitere a lui Chirtoacă

Partidul Liberal a declarat astăzi ca va boicota referendumul inițiat de socialiști, privind demiterea primarului suspendat al Chișinăului, Dorin Chirtoacă.

În cadrul unei conferințe de presă, liderul PL, Mihai Ghimpu, a venit cu un apel către chișinăuieni să boicoteze referendumul, motivând că neprezentarea oamenilor la urme va contribui la nevalidarea plebiscitului.

(doc) Apelul PL către chișinăuieni și partidele pro-europene referitor la boicotarea referendumului de demitere a lui Chirtoacă
(Foto: UNIMEDIA)

„Biroul politic al Partidului Liberal a decis să boicoteze referendumul ilegal de demitere din funcția a Primarului General a lui Dorin Chirtoacă și îndemnă membrii cetățenii ca pe data de 19 noiembrie să stea acasă și să nu participe la aceste jocuri orchestrate de binomul Plahotniuc-Dodon.

Doar boicotarea acestui referendum ilegal îndreptat împotriva primarului general, și invalidarea lui ne va demonstra că aceste jocuri murdare, nu au nimic cu orașul și suburbiile municipiului Chișinău, sunt doar niște frustrări ale prezidentului vostru Igor Dodon și a stăpânilor lui de la Moscova.

Acest referedendum ilegal trebuie invalidat, pentru ale arăta lui Igor Dodon și Vladimir Plahotniuc, că puterea în Stat nu sunt ei, dar cetățenii”,  se arată în apelul liberalilor.

Mai mult, Ghimpu solicită și partidelor pro-europene să susțină demersul PL de a boicota referendumul și să-și îndemne și sustinătorii în acest sens.

„Facem un apel către toate partidele politice pro-europene și pro-democratice de la Chișinău să susțină demersul Partidului Liberal și să îndemne proprii alegători să boicoteze referendumul inițiat de socialiști și susținut tacit de guvernarea PD-PSRM.

A apăra capitala de tandemul Plahotniuc-Dodon înseamnă să boicotezi referendumul, nu să participi la vot și să votezi contra”, conchide apelul.

Ca referendumul să fie declarat valid, este nevoie ca la urne să se prezinte 1/3 din locuitorii municipiului Chișinău.

Vedeți mai jos textul integral al apelului.

UNIMEDIA amintește că primarul capitalei Dorin Chirtoacă a fost suspendat din funcție pe perioada anchetei.

Pe 12 septembrie, în cadrul ședinței CMC, cu 26 de voturi pentru și 15 împotrivă, consilierii din au votat pentru desfășurarea referendumului pentru demiterea primarului suspendat al Chișinăului Dorin Chirtoacă.

Ulterior Comisia Electorală Centrală a decis ca referendumul privind demiterea primarului de Chișinău, Dorin Chirtoacă, să se desfășoare pe data de 19 noiembrie curent.

La 25 mai primarul general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, a fost reținut de către ofițerii CNA, iar la 26 mai a fost plasat în arest la domiciliu. Edilul este bănuit de trafic de influenţă, în dosarul parcărilor cu plată în Chișinău.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.