Citește toate știrile la acest subiect

CEC a decis: Referendumul de demitere a lui Chirtoacă va avea loc peste două luni

Comisia Electorală Centrală a decis astăzi, în cadruș ședinței CEC, ca referendumul privind demiterea primarului de Chișinău, Dorin Chirtoacă, să se desfășoare pe data de 19 noiembrie curent.

CEC a decis: Referendumul de demitere a lui Chirtoacă va avea loc peste două luni
(Foto: UNIMEDIA)

Tot astăzi, deputații Partidului Liberal au cerut Curții Constituționale ca suspendarea din funcție a lui Dorin Chirtoacă și organizarea referendumului împotriva acestuia să fie declarate neconstituționale.

UNIMEDIA amintește că primarul capitalei Dorin Chirtoacă a fost suspendat din funcție pe perioada anchetei.

Pe 12 septembrie, în cadrul ședinței CMC, cu 26 de voturi pentru și 15 împotrivă, consilierii din au votat pentru desfășurarea referendumului pentru demiterea primarului suspendat al Chișinăului Dorin Chirtoacă. Referendumul ar urma să aibă loc pe 19 noiembrie.

La 25 mai primarul general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, a fost reținut de către ofițerii CNA, iar la 26 mai a fost plasat în arest la domiciliu. Edilul este bănuit de trafic de influenţă, în dosarul parcărilor cu plată în Chișinău.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.