Guvernul spaniol dorește alegeri în Catalonia pentru a pune capăt crizei din regiune

Guvernul spaniol le-a cerut vineri separatiștilor catalani, care amenință cu declararea unilaterală a independenței Cataloniei, să-și dizolve parlamentul și să convoace alegeri, pentru a depăși criza dintre Madrid și Barcelona, scrie agerpres.ro.

Guvernul spaniol dorește alegeri în Catalonia pentru a pune capăt crizei din regiune
(Foto: euobserver.com)

"Ar fi bine să începem să închidem rana trecând prin Parlamentul Cataloniei (...) prin alegeri regionale", a declarat Inigo Mendez de Vigo, purtătorul de cuvânt al guvernului.

Referendumul pentru independență, desfășurat pe 1 octombrie fără liste electorale, fără observatori și care a fost declarat anticonstituțional de justiția spaniolă, ar urma să rezulte cu independență Cataloniei. 

Discuțiile care durează de mai mulți ani între guvernul central și cel catalan au provocat în Spania cea mai gravă criză politică după tentativa de lovitură de stat din februarie 1981, relatează agerpres.ro.

Premierul spaniol Mariano Rajoy refuză să discute despre un referendum pentru autodeterminare în Catalonia, argumentând că Legea supremă îl interzice.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.